Val, Sossar och Bensin.

Jag börjar bli nervös inför valet. Människor som gnällt i 4 år om hur dåligt allt blivit vänder på kappan över en höjning av bensinskatten med 50 öre. Jag köper att detta är ett problem för människor som gjort sig beroende av bilen, men det kan väl ändå inte överskugga 4 år av gnäll? Det visar att människor inte längre har något ideologi, ingen tro. Det visar att sakfrågor är viktigare än en helhet. Vilket är okej. Det är okej att i en demokrati rösta på vad fan man vill. Men man bär ett ansvar och jag blir vansinnig på folk som röstar, sen gnäller över att det blev precis som det var sagt och sen röstar igen. Herregud.

Jag är socialist. Jag tror på att samhället är ansvariga för att sköta vissa saker, jag tror på att det är vår skyldighet att hjälpa dom som inte kan hjälpa sig själva. Jag tror på solidaritet. Jag tror på att vi som nation måste hjälpa andra nationer. Jag tror på ett samhälle där sjukvården styrs centralt och där alla har rätt att få vård, oavsett inkomst eller ursprung. Jag tror på ett samhälle som subventionerar våra mediciner och jag tror på ett samhälle där staten bär det yttersta ansvaret för att säkra vårt lands, och jordens, välmående och bestånd – och jag tror på att det är skatten som ska betala detta.

Att folk inte håller med, det är lugnt. Men att välja en liten, liten sakfråga över sånt som man påstår är viktigt i övrigt – är inget annat än feghet och ansvarslöshet.

Jag har problem med hur man statligt och från EU-håll vill styra mitt internetanvändande. Jag har problem med att min yttrandefrihet kränks när jag inte längre kan vara anonym i en värld som alltid varit fri. Jag gillar det inte. Jag gillade det så lite att jag röstade på Piratpartiet i EU-valet, eftersom att politiken som bedrivs där faktiskt är rent utsagt förjävlig. För mig finns det inga paralleller med hur saker funkar där och hur dom funkar i Sverige. Men det finns något som är viktigare för mig nu inför valet i september. Och det är solidaritet, jämlikhet, ansvarstagande och en socialistisk syn på hur saker och ting ska styras.
Naturligtvis tycker jag inte som Sossarna i allt, och på många sätt är jag kanske mer Vänsterpartist. På en del sätt är jag tom mer Kommunist (Säpo och ACTA – come and get me hihi). Men i år går mina röster, oavkortat, till Socialdemokraterna.

Om du har gnällt i 4 år på hur dåligt allt blivit, och på slutspurten bytt åsikt för att det just nu är bekvämt – då tycker jag att du ska läsa all reklam (information kan det kallas, men här är det reklam) som partierna skickar ut. Läs, läs igen och minns att allt som ändrats de senaste 4 åren berättade Alliansen om innan valet. Aldrig har väl så många vallöften infriats, någonsin. En sänkt skatt på ställe A kommer alltid att finansieras med hjälp av något annat. Och snälla, för guds skull, sluta gnäll nästa gång du får som du vill!

Det var vad jag hade att säga idag. Blir alltid lite upprörd såhär några månader innan valet.

Som en parentes kan jag väl också tillägga att den där bensinskattshöjningen borde antingen gälla folk som inte bor i/jobbar i glesbygd (dit det faktiskt kan vara en halvmil till närmaste buss som går 2 gånger om dagen) eller till att kirra våra vägar så dom är lika fina som Stockholms. ELLER bygga Norrbotniabanan :)

Kram Ew.

B

Annonser

One thought on “Val, Sossar och Bensin.

  1. Jag tror sakfrågorna blir så viktiga just för att alla (Större, dominerande) partier är rätt mycket ihop -klumpade (utifrån påminner de allt för mycket om varandra) där i mitten någonstans och till skillnad från tex USA, som vi oftast ser på tv, inte skiljer speciellt mycket från varandra. Men så har jag ingen koll alls. Men jag tror sakfrågorna blir viktiga för oss som bara intresserar sig för politik, kort innan valet ^_^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s