Nyheter.

Ibland, ganska sällan, kollar jag på nyheterna på morgonen. Jag borde göra det oftare, för jag hittar alltid en hel del saker som får mig att förundras över vad folk tydligen inte vet.

I morse berättade TV4 Nyheter att den nuvarande regeringen sätter privata intressen före naturens välbevarande, och den biologiska mångfalden i skogarna i vårt land. Ja tänka sig. För mig är det viktigt och visar återigen att det arv av socialistiska ideal jag fått av mina föräldrar är helt rätt. Inte för att politiker i allmänhet kanske bryr sig så mycket om just skogar, men det finns ju bättre och sämre.

En annan “nyhet” man pekade på i TV4 Norrbotens nyheter var att förkylningar och vinterkräksjukan (calici) återigen sprids på förskolorna i Luleå. Därför uppmanade man att barnen smittar ett par dygn efter att de blivit friska och därför ska stanna hemma. No shit Sherlock. Det gör mig så förbannad att man måste påpeka det, för det är något alla vet. Ändå ser man ungar på förskolan som man vet gick hem kräkandes i förrgår. Det är inte okej! Jag kan bara hoppas att dessa ungar är de som blir sjuka mer än en gång i varje epidemi.

Det är inte kul att ha en unge hemma som är frisk när man kan vara på jobbet, men så är det helt enkelt, man får ta det helt enkelt! När man har en mamma som är nere på 10% av sitt immunförsvar 5 dagar varannan vecka, då vill man inte ha en unge som får calici-virus. Så jag tänker fortsätta plocka hem henne så fort någon börjar spy, även om det naturligtvis inte är optimalt för någon utav oss. Nåväl.

Det var mer som gjorde mig arg, ledsen och konfunderad. Som att amerikanska soldater sköt ihjäl ett gäng människor från en helikopter, bl a en journalist och en fotograf. Det här var 2007 och blev offentligt nu. Men så är det, så var det och så kommer det väl alltid vara i krig. Det är intressant hur vi rasar när amerikanska soldater gör såhär men nickar instämmande när andra nationers militär gör liknande saker. Som att krig kan skiljas från krig, som att människor från väst inte kan göra samma saker som dom från öst. Och varför tycker vi att det är karaktärstypiskt när terrorister har ihjäl oskyldiga men inte när amerikaner gör det? Krig är fucking krig, skit är skit och vansinne är vansinne.

Nu ska jag fortsätta min dag, hoppas ni får en bra sådan!

Kram Ew.

B

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s