Åh suck.

Nu minns jag vad som är jobbigt med flyttandet. Småpillet. Vart ska den vara och om jag inte fixar det kan jag inte plocka i det osv. Hyllor har jag INGA eftersom att jag inte för mitt liv kan bestämma vart dom ska sitta. Men en krok har jag fått upp. Och 2 lampor. Och Haeylis rum är ju färdigt. Ja alltså, jag har packat upp allt och lådorna ligger hopvikta i vardagsrummet och allt porslin kläder papper och skit är ju instoppat där dom ska vara. Men som sagt, småpillet. Dra sladdar och banka fast dom (inte slå sönder, naturligtvis!) och försöka trycka in skärbrädor och annat på smarta ställen. Sen är det bokhyllan som inte på något sätt ser organiserad ut, och tyvärr är det mina böcker som stör. Så dom måste jag gorma upp någonstans.

Mitt förråd jag har här i lägenheten (tack GODE gud för det) har blivit invaderat av inte mindre än 8 lackhyllor. Mycket störande. Ett par av dom ska väl upp i sovrummet. Men som sagt, var. Och resterande hyllor ska inte upp, dom är kvar sen mitt projekt att ha mina älskade böcker på dom i sovrummet. Sen kom jag på att det ser plottrigt ut, och jag vill ha enhetliga saker i organiserade färger, annars blir jag tokig. Vardagsrummet behöver en gigantisk tavla eller liknande ovanför soffan, enligt experter behöver jag det för att ljudet ska bli som bäst. Men vad? Ojojoj.

Mitt kök, det enda rum som inte är nytapetserat. Där har jag redan bestämt exakt vad jag vill ha för tapeter och dom ska inhandlas nästa månad. Säger bara en sak. Rosa, mys! Vi är 2 tuffa brudar som bor här och då ska det synas och kännas. Återkommer på den punkten.

Dom flesta problem har jag varit så så så så nära att lösa nu i 2 dagar. Men tack vare Ikea och deras totalt värdelösa och icke-fungerande hemsida har jag inte kunnat beställa skiten. Så imorgon får jag RINGA och beställa, något jag inte gjort sen jag hjälpte en kompis att beställa från Ellos år –00. Men det funkar nog utmärkt. Föredrar dock att göra saker själv. Inget exalterande egentligen som ska köpas, ett skåp och en lådsektion till badrummet, lite lådor till Haeylis förvaringsmöbel och lite Kassett-lådor till filmer och spel, återigen till min då super-organiserade bokhylla där allt är kordinerat, sorterat och bara så skönt att titta på när allt annat är kaos i livet. Så får jag min ro :)

Men det är mycket fix inser jag. Och istället för att se till så kablarna är dragna, belysningsproblemen i vardagsrum, hall och kök är fixade och småjoxet som lägenheten dräller av instoppat på rätt plats så dör jag på soffan, kolla på tv, surfar och slutligen lägger mig i sängen. Klyftigt. Var det såhär det tog 3 år att komma i ordning på Malmudden kanske? Men inte nu, jag försöker höja min karaktär och lösa minst en sak varje dag. Idag och igår var det att försöka handla på Ikea haha.

Svammel. Jag är less trött slut hoppfull rädd orolig*2 men ändå glad. 3*4 timmar jobb kvar innan ledighet i 3 veckor, en ledighet jag gjort mig förtjänt av. Har kämpat som ett djur nu länge med jobb skola praktik vara mamma flickvän vän familjemedlem. Och lyckats bra, bättre och sämre, beroende på åtagande. Så jag ska tanka energi, njuta av lata dagar och försöka hitta på roliga saker med min dotter. Alla andra jag känner har antingen haft sin semester eller ska inte ha någon så den enda vi har förutom varandra är mamma, hon är “ledig” ett halvår nu, hon ska väl flura på sin framtid och alla spännande projekt hon ska ha :)

Nåväl, dagen lider mot sitt slut och imorgon ska jag jobba på förmiddagen. H är på mommis och boffis den här veckan, ledig från dagis fram till 17 augusti, samma dag vi anländer i Luleå efter vår vecka med stor-moster och morfar i Falsterbo (vi har hyrt hus precis vid stranden!!!!!). Ungen fick jag idag slita upp från poolen, hon som grinat och klamrat sig fast som värsta koalan förut. Those days av over, vilket är bra. Jag älskade, älskar, att bada :)

Blablabla.

Kram Ew.

Annonser

One thought on “Åh suck.

  1. Häftigt,Evelina!
    Lycka till med inflyttandet. Fråga os, vi blir aldrig klara. men jag tror på din idé om att ha ordning i kaoset, det gör en lugn….men det är en himla kamp för att hålla denna ordning. vi har slängt tre lass på grovsopberget i dag, befrianade.
    Kram Lena
    ha en riktigt skön semester i Skåne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s