Statistiken…

Ja den dalar. Men det verkar iaf vara så att många har RSS-flöden inlagda för trafiken ökar så fort jag skrivit ett inlägg. Min stackars dator hemma kommer snart börja protestera för att den aldrig används. Men kanske håller den längre då, om man tänker att man har ett visst antal timmar till förfogande!?

En annan statistik som dalar är den på jobbet. Som ny låg man på topp, nu not so much. Men det är också lugnt, jag satsar stenhårt på att allt komme rlösa sig och bli lugnt och harmoniskt efter torsdagen den 19 juni. Dvs om EXAKT EN VECKA. Förstår ni!? 8 veckor av dubbelt, 8 veckor av stress och en inte helt okej nivå av ångest, dåligt samvete gånger 2 (en gång mot H och en gång mot min familj/vänner) och dessutom att det har varit rätt tråkigt att inte ha ett liv. Nu kanske ni tänker att jag får skylla mig själv, vilket jag också får. MEN jag är nästan i land. Och jag lär aldrig göra om det här :)

I går satt och flurade på min framtid. Det här jobbet jag utbildar mig till är väl inte direkt ett jobb där man tjänar några miljoner. Eller ens hundra tusentals kronor. Ingångslönen ger ca 144kr/timme, i 99% av fallen utan möjlighet till ob eller övertid. Det ger ut unge 13000kr i månaden. Now, money isn’t everything, men efter 2 års utbildning och ett lån på dryga 200000 (100′ sen förut och 100′ nu) så vill man ju gärna tjäna mer än någon som städar på ett sjukhus. Eller jobbar kvällar och helger på Kvantum. Men – så här har jag valt. Men så kom jag på att något jag verkligen skulle vilja göra är att jobba med ekonomi. Och inte helt ogärna med strukturer, budgetar och projekt inom landstinget. Alla gnäller om hur det ser ut i dag inom vården, och jag skulle gärna vara med och ändra från insidan. Jag är väl en av de få personer i det här landet som TROR på vår sjukvård och vårt system. Som tror på att det går att ha det kostnadseffektivt OCH bra utan att patienter eller personal ska bli lidande. Men dessa stora planer grusas ju iom att jag INTE tänker läsa 4,5 år på universitetet, och definitivt inte hoppa av det jag gör nu. Det är bra att ha ett yrke att luta sig mot om ens stora planer grusas :)

Ja, planen. Först tänkte jag ägna en termin eller två till att slö-läsa matte b, så är den klar. AMtte är tydligen grunden för ekonomi, konstigt nog ;) Och sen tänkte jag fylla på med någon 7,5 poängs kurs (hp, förr 5p) på distans och halvtid, för att få lite ekonomi. Det kan man ju syssla med sådär på sidan av, funkar det inte så skiter man i det. Inga prestationskrav eftersom att jag inte behöver klara poängen för lånets skull. Sen kan man jobba något år eller två, känna efter, se vad det finns för möjligheter, hålla koll internt på rekrytering för projekt och så ta nåt år och läsa företagsekonomi istället för att jobba. Om man ids. Tur man inte är så gammal :) Anyways, sen gäller det bara att övertyga vem-det-nu-kan-vara att just JAG är rätt person att ingå i den där gruppen av människor som ska rädda hela norrbottens landsting från undergång när sossarna återigen tar makten och får städa upp efter den fiiiiina alliansen som raserat korthuset från botten till toppen. Dom har tydligen inte förstått att om man rycker bort de understa korten, basen, i ett korthus – ja då faller hela skiten. Se marx pyramid, samhället bygger på arbetarna. Man behöver varken vara marxist eller socialist för att se att det ALLTID varit så att de som tillverkar prouktionsmedlena är de viktigaste nyckelspelarna i samhället. Vad fan ska Reinfeldt köra när ingen tillverkar bilar!?

Ja. Här sitter då jag i skolan och flurar. Klev upp tidigt och åkte in för att hinna bälga kaffe och vakna till. En heldag i skolan med infoinfoinfoinfo, kunskap är makt och it’s all fun and games, men det är allt nytt och allt ska fastna. 1 vecka till tenta. Fattar ni!?

Blev sent igår, blir alltid sent när jag jobbat sent. Jag kan inte varva ned på samma sätt som när jag är hemma om kvällarna. Åt jordgubbar och vispgrädde i går, det var ljuvligt gott. Termometern visade på 5 grader vid 23… Så helt somrigt kändes det inte. Tydligen är definitionen på sommar meteorlogiskt att det är över 10 grader hela dygnet i ett visst antal dygn. Så tydligen är det inte sommar ännu. Men vem bryr sig :)

Min fd styvbror hörde av sig igår, han hade träffat pappa och tänkte att vi skulle ta en fika i solen i sommar när vi åker till stockholm. Kul! Ett par dagar i stan kan jag väl sträcka mig till, men resten av tiden ska jag vara i Talludden, promenera med hundarna, prata, och visa H en av de lugnaste, vackraste platserna på jorden. Att köpa det där huset var verkligen ett bra beslut, även om jag var arg i början, ingen fick flytta från Fiskis. Jag var livrädd att glömmas bort och tappa den familjen. Men det är väl klart att jag inte gjorde! Istället vann vi en harmonsik plats där man kan hämta energi.

Ja, vi ska ut till… fan jag har glömt. Sumpan tror jag. Min unge ska få springa av sig och vara vild med en annan unge. Tänk att det enda barn, i princip, man känner nära i ålder bor i stockholm? Fan så opraktiskt. Fast iofs, det finns ju en till, men hon är bara en pytte-bäbis fortf så det tar ett tag innan dom kan ha kul ihop. Sen finns det en i boden också, nära i ålder, men den familjen är precis lika upptagen som jag och H.

Nu ska jag gå och dricka det där berömda kaffet och vänta på att illamåendet från frukosten lägger sig. Jag ÄR ingen frukost människa, behöver nån timme eller 2 innan jag kan äta. Men när jag är så här trött måste jag, orkar inte hålla ögonen öppna annars. Och det gör gott, ger energi och hjälper till att göra så att man blir hungrig vid lunc och middag, något jag behöver för annars glömmer jag bort att äta. Äter jag inte frukost kurrar inte magen på hela dagen. Och mina matvanor har på sista tiden gått från dåliga till fullkomligt värdelösa. Äter en gång om dagen, någonstanns mellan 12 och 22 och där emellan tusen koppar kaffe och redbull, inte helt ovanligt fyller jag på med en frukt eller choklad, socker som socker. Vilket resulterar i att vågen sakta, hekto för hekto rör sig uppåt. 1 kg upp sen jag nådde min målvikt jag satt upp. Anskrämligt. Nej, trycka macka på morgonen och äta jämt över dagen! Mitt stackars barn får leva på köttbullar, blodpudding och mat hos mamma/dagis. I kväll blir det pastasås, ala Ewelina. Hon gillar min mat, tro det eller ej :)

Blablabla. Det blir iaf mycket när jag väl skriver!!!

Kram Ew.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s